fb pix
februari 18, 20220

Klaar voor de zomer.

De zomer komt eraan. Willen we er dan niet allemaal op ons best uitzien? en volop van de zon kunnen genieten? De zon heeft heel veel positieve factoren voor de huid en het lichaam. Al is het ook heel belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon gaan we vandaag spreken over hoe je de huid en het lichaam best kan voorbereiden op de zomer en de lang naar verlangende zon.

Eerst ; onze voeten.

de zomer wil ook zeggen blote voeten op het strand en veel open schoenen en sandalen. In de winter zitten we veel in gesloten schoenen wat veel eelt, bacterien, geurtjes, ingegroeide teennagels,… met zich kan meebrengen.

Tijd voor een pedicure dus.

Ga naar het salon voor een deugddoende spa pedicure en laat je voeten helemaal op punt en zomerklaar zetten, Of geef jezelf een @home pedicure:

  • Zorg voor een aangenaam warm voetbadje met bv de foot soak van footlogix
  • Scrub je voeten met bv de exfoliating seaweed en ga daarna in het voetbadje en laat dit even weken.
  • Na het weken kan je je voeten op een droge handdoek plaatsen en gemakkelijk de teennagels knippen en met een houten stokje je nagelriemen wat achterruit duwen. Hierna kan je heel gemakkelijk met een eeltrasp over de gehele onderkant van de voet gaan om al het eelt en oneffenheden weg te nemen.
  • Leg een dikke laag creme of voetmasker op de voeten en doe er een plastic zakje rond en een dikke wollen sok en laat dit zeker 10 minuten inwerken.
  • Om af te ronden kan je op elke teennagel een druppel tea tree olie doen en over de gehele voet een voetdeo dit helpt ongezonde bacterien, geurtjes en schimmels verder voorkomen.

Nu onze voeten klaar zijn voor de open schoenen willen we vaak ook ;

Mooie gladde , bruine benen.

Allereerst is het heel belangrijk om de huid goed te scrubben, dit kan met een scrub, scrubhandschoen, skinbuffer ,… de huid wordt best 1 a 2x per week gescrubt, zo huid je de huid vrij van dode huidcellen en kan de huid mooi egaal bruinen en worden producten goed opgenomen door de huid.

Na het scrubben kan je naar het instituut voor eventuele ontharingen van de gewenste zones dit ongeveer om de 6weken om alles mooi haarvrij te houden , of je kan thuis scheren of epileren.

Na het scrubben en eventueel ontharen is het belangrijk een goede bodycrème te gebruiken om de huidbarrière terug te herstellen en de huid goed gehydrateert te houden.

Wil je toch een kleurtje voor je buitenkomt of bruin je niet goed van nature dan is een bruinen zonder zon een hele goede optie. Dit heb je tegenwoordig in mousse, spray, druppels om in je bodycrème te doen,…. Bruinen zonder zon kan je zo 1 a 2x in de week doen na het scrubben, epileren en na de bodycrème dan heb je gegarandeerd een vlekkeloos mooi bruin resultaat.

Ook onze handen mogen we niet vergeten.

Ga voor een spa manicure , gelish of gelnagels en laat je handen stralen om al die cocktails vast te houden. Toch liever gewoon thuis een spa manicure doen bij jezelf ;

  • Zet een lauwwarm handbadje klaar met wat zeep in.
  • scrub je handen en laat dit even inweken in het handbadje.
  • na het handbadje kan je gemakkelijk de nagels knippen en vijlen, de nagelriemen achteruitduwen en overtollige velletjes wegknippen.
  • Neem hierna een handmasker of dikke creme breng dit aan aan de handen, breng ook wat nagelolie aan aan de nagelriemen en doe er een plastic handschoen en dan een wollen handschoen over en laat dit zeker 10 minuten inwerken.

Indien je wenst kan je hierna nog de nagels lakken og een nagelversteviger aanbrengen en voila helemaal zachte handen.

en dan nog ;

Ons gelaat

Naast een goede dagelijkse basisverzorging is ook met de zomer in zicht toch belangrijk om ook ons gelaat wat extra aandacht te geven.

Ga voor een goede peelingbehandeling in het instituut of doe thuis een goede peeling en masker voor het gelaat.

Je kan alvast een subtiel kleurtje opdoen met tanningdrops in de dagcreme. Vergeet ook iet elke dag een goede zonnecreme of poeder te gebruiken om de huid te beschermen.

Kortom laat je eens goed verwennen voor de zomer, jij en je lichaam verdienen het.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *