fb pix
mei 17, 20210

Wat is een gehydrateerde huid?

We spreken er zo veel over, het belang van een gehydrateerde huid. Het is de eerste stap bij iedere goede huidsverzorging of iedere mooie maquillage. Mat wat is een gehydrateerde huid nu net en waarom is het zo belangrijk?

Een gehydrateerde huid wil zeggen een huid met een goede vocht/water balans. De huid bestaat uit verschillende lagen en cellen om deze optimaal te laten werk en de huid mooi soepel te houden is vocht van groot belang en een belangrijke stap bij eender welk resultaat u wilt behalen.

Wat zijn de voordelen van een goed gehydrateerde huid;

  • de huidcellen zijn mooi gevuld dus staan mooi bol = fijne rimpeltjes verminderen en de huid staat mooi gespannen.
  • droogte plekjes verminderen en je krijgt een mooie gladde huid.
  • de beschermingslaag van de huid staat sterk dus ook onzuiverheden krijgen geen kans.
  • Een goed gehydrateerde huid neemt beter actieve ingredienten op en je verzorgingsproducten kunnen dus beter hun werk doen.
  • De huid is minder gevoelig en zal dus minder snel rood staan.

Een gehydrateerde huid = een gezonde huid.

hierna kan je doorwerken op eventuele andere huidproblemen al zullen deze vaak al veel verminderen eenmaal de vochtbalans van je huid goed staat.

Iedereen die start met gezichtsverzorging start dus best met een hydraterende verzorging en producten om van daaruit verder te werken.

Hoe krijg je nu een goed gehydrateerde huid ?

  • drink voldoende water een heel groot deel van de hydratatie van de huid komt van binnenuit.
  • zorg voor een goed en vast verzorgingsritueel, goede ingredienten voor dehydratatie van de huid zijn bv hyaloronzuur en aloe vera.
  • Reinig de huid dagelijks ‘s morgens en ‘s avonds en gebruik een dag en nachtcreme.
  • bescherm de huid met een goede spf factor, UV is namelijk heel uitdrogend voor de huid en dan ook een van de grootste huidverouderingsfactoren.
  • Gebruik een goed make-up merk die de huid niet uitdroogt, en natuurlijke producten bevat , minerale make-up is hier een goed vb van.

Ook de invloeden van buitenaf op de huid en de invloed van stress,ziekte,seizoenswissel,… mogen we zeker niet onderschatten. Wil je je huid altijd gezond houden en op de juiste manier beschermen en verzorgen ?

Ga dan om de 2-3maanden langs bij u schoonheidsspecialiste. Zij kan uw huidt het beste helpen opvolgen en indien nodig ingrijpen waar nodig en u routine thuis hierop aanpassen.

We hoeven dus zeker niet eindeloos veel producten te gebruiken of iedere week naar een salon te gaan enkele kleine aanpassingen in u routine kunnen al wonderen doen voor u huid.

Boek een huidanalyse of klassieke gelaatsverzorging en leer je huid verzorgen.

contacteer mij zeker bij vragen ,

hopelijk tot snel ,

Nora

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *